Tăriceanu, sub presiune în ALDE: pregătește o amplă remaniere guvernamentală. Trei miniștri sunt pe făraș

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 19-06-2019 12:03

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este sub presiunea liderilor din teritoriu, care îi solicită schimbări la nivelul echipei de guvernare, din moment ce ALDE a rămas alături de PSD în Guvern.

Citește și: Episod spumos cu Traian Băsescu la moțiunea de cenzură: Tăriceanu l-a 'salvat' pe fostul său adversar nr.1 dintr-o situație delicată

Surse citate de Antena 3 arată că liderii ALDE se vor reuni, miercuri, într-o ședință în care se va face o analiză a activității partidului. În cadrul acestei ședințe, mai mulți lideri din teritoriu vor propune schimbarea echipei de guvernare.

În acest moment, vizați de o remaniere sunt toți miniștrii ALDE: ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Energiei, Anton Anton și ministrul pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Motivul acestei remanieri este felul în care au performat miniștrii în acești trei ani. Deși conducerea partidului s-a arătat mulțumită de ei, nu la fel se poate spune despre restul membrilor partidului, parlamentari, cei din teritoriu, care au avut critici la adresa miniștrilor. Sunt discuții dacă nu ar trebui schimbată garda și în cabinetul lui Tăriceanu