Drumul județean 230 este blocat de aluviuni, peste 1.200 de consumatori fără curent şi gospodării inundate, în urma ploilor

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 21-06-2019 09:40
Actualizat: 21-06-2019 09:41

Drumul judeţean 230 care face legătura între localităţile Drajna şi Ceraşu este blocat complet de aluviuni în mai multe puncte, peste 1.200 de consumatori nu au curent electric, iar mai multe gospodării din diferite zone ale judeţului sunt inundate în urma ploilor din ultimele ore, au informat, vineri dimineaţa, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, potrivit Agerpres.

"Până în acest moment, la nivelul judeţului Prahova un număr de 1.232 de consumatori din localităţile Ceraşu şi Drajna sunt nealimentaţi cu energie electrică. Doisprezece echipaje sunt în teren pentru remedierea problemelor. Pompierii prahoveni au intervenit în cursul nopţii de joi spre vineri cu motopompe pentru evacuarea apei din 4 locaţii, respectiv Măneciu Ungureni, Ceraşu, Drajna de Sus şi Starchiojd, acestea fiind inundate ca urmare a precipitaţiilor din ultimele ore. Ploaia a cauzat probleme în localitatea Măneciu Ungureni, patru gospodării şi două locuinţe fiind inundate", au precizat reprezentanţii ISU Prahova.

Citește și: Fetița de 7 ani împușcată de polițiști va fi operată

De asemenea, alte şase gospodarii din localitatea Drajna de Sus au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente. Pompierii au intervenit cu motopompe în comuna Ceraşu, pentru evacuarea apei din două gospodarii. 

Conform ISU Prahova, 22 pompieri militari cu şapte mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor, precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate. 

În comuna Drajna de Sus, o persoană a fost evacuată preventiv şi nu prezintă probleme medicale. 

"Pompierii rămân la datorie pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situaţiei din zonele vizate precum şi evoluţia acesteia", au mai anunţat reprezentanţii ISU Prahova.