Alertă - Destinație turistică preferată de zeci de mii de români, afectată de virusul 'Nilului de Vest'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 22-06-2019 17:42

Industria turismului din Grecia riscă să fie afectată de virusul Nilului de Vest transmis de ţânţari, în contextul în care străinii sunt avertizaţi să ia măsuri de precauţie pentru a evita riscurile expunerii, anunță MEDIAFAX.

Ministerul britanic de Externe a inclus problema insectelor printre potenţialele riscuri asociate deplasărilor în Grecia, iar experţii le-au recomandat turiştilor să adopte măsuri de precauţie, informează cotidianul The Guardian.

Citește și: Scandal la ședința PSD între Ciolacu și Oprișan .

"Au fost destul de multe cazuri pentru a şti că aceasta este o problemă de sănătate publică", afirmă Danai Pervanidou, directorul departamentului de boli transmise prin vectori al Organizaţiei de Sănătate publică.

"Virusul Nilului de Vest (West Nile) s-a stabilit în Grecia prin păsări migratoare, astfel că le recomandăm tuturor să ia măsuri de protecţie (...)", a precizat oficialul citat.

Grecia este și o destinație turistică preferată de români, mai ales în sezonul estival. Zeci de mii de români aleg să-și petreacă vacanța în stațiunile din Grecia.