Poliţia din Olanda a confiscat 2,5 tone de metamfetamină - Este cea mai mare captură de astfel de droguri din Europa

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 26-06-2019 18:40

Poliţia olandeză a anunţat miercuri că a confiscat 2,5 tone de metamfetamină, aceasta fiind cea mai mare captură de droguri până în prezent în Europa, estimată la o valoare de stradă de ''sute de milioane de euro'', relatează agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Thomas Aling, a indicat că nu au fost întreprinse încă nici un fel de arestări ca urmare a capturii efectuate săptămâna trecută.

Citește și: Lovitură de teatru! Tatăl adoptiv al Sorinei dinamitează acuzațiile asistentului maternal

''Suntem pe urmele lor'', a declarat Aling, referindu-se la proprietarii drogurilor confiscate, despre care el a afirmat că erau destinate exportului, posibil pentru Europa de Est. ''Nu poţi să scapi de aceasta în Olanda'', a adăugat el.

Testele recente de apă reziduală au arătat că nivelurile de folosire a metamfetaminei în oraşele olandeze sunt relativ reduse comparativ cu SUA sau Australia, dar sunt în creştere.

Citește și: Lupta pentru putere! Stenograme explozive din ședința USR! ‘Sunt niște dictatori de tip PSD’

Poliţiştii au depistat drogurile în timp ce inspectau o clădire de birouri în cadrul unei anchete în curs, potrivit unui comunicat. Ei au descoperit o încăpere ascunsă unde se aflau drogurile, ambalate în pachete sub forma unor cărămizi şi depozitate într-un mare număr de saci de plastic de cumpărături.

Ulterior, poliţia a descoperit şi un depozit în oraşul Utrecht cu 17.000 de litri de substanţe chimice folosite în procesarea cocainei sau producerea altor droguri sintetice.

Citește și: Ipoteză-bombă! Cine ar urma să fie viitorul președinte al României – Șah pentru Klaus Iohannis

În aceeaşi locaţie în Utrecht poliţia a descoperit de asemenea bucăţi de rocă scobite despre care se crede că erau folosite pentru transportul drogurilor.

Potrivit poliţiei, drogurile au fost distruse.