VIDEO Operaţiune de salvare pe Olt, în judeţul Braşov: Victima a fost scoasă din apele învolburate cu ajutorul alpiniştilor

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 26-06-2019 23:05

Un bărbat a fost salvat, miercuri, din apele Oltului, după ce barca în care se afla împreună cu un prieten s-a răsturnat, în județul Brașov. Din cauza curenților puternici, a fost necesară intervenția alpiniștilor, care au coborât de pe o platformă ca să scoată bărbatul din apă, potrivit mediafax.

O barcă în care se aflau doi bărbați s-a răsturnat, miercuri, pe râul Olt, între localitățile Harman și Bod, din județul Brașov.

Citește și: Lovitură de teatru! Tatăl adoptiv al Sorinei dinamitează acuzațiile asistentului maternal

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja, unul dintre bărbați a reușit să urce înapoi barcă.

Pentru salvarea celui de-al doilea doilea, a fost necesară intervenția pompierilor și a alpiniștilor de la ISU Brașov.

Citește și: Lovitură pentru Codrin Ștefănescu! Anunțul făcut azi

„Una dintre persoane a reușit să se salveze urcându-se în barcă și totodată a reușit să-l ancoreze cumva pe bărbatul care era în pericol să se înece. Pentru salvarea celei de-a doua persoane s-au deplasat la fața locului un echipaj cu barca pneumatică și un echipaj SMURD. Ulterior au fost solicitați și alpiniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, care au reușit să-l salveze pe bărbat din apele râului Olt”, a transmis Ciprian Sfreja.

Acesta a precizat că a fost necesară intervenția alpiniștilor deoarece curenții erau foarte puternici pe râu și doar prin coborâre de la înălțime, de pe o platformă, s-a putut interveni pentru salvarea bărbatului.