Daniel Breaz despre întâlnirea cu actorii: 'O le cer două lucruri - onestitate și corectutidine'

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 01-07-2019 23:21

Ministrul Culturii Daniel Breaz a declarat, referitor la întâlnirea marți de la Guvern cu actorii, că o să le ceară acestora două lucruri, onestitate și corectitudine, deoarece este vorba despre banul public și „nu putem cheltui iresponsabil aceste sume de bani”, potrivit medifax.

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’

„Eu mâine (marți – n.r.) o să le cer celor care vor participa, cu siguranță domnul Caramitru o să participe la această întâlnire, nu știu cu cine va veni dânsul, dar o le cer iarăși două lucruri - onestitate și corectutidine. Eu practic așa am fost crescut, am învățat să fiu onest și să fiu corect. Asta le cer și dânșilor, pentru că este vorba de banul public, este vorba de banii tuturor românilor și nu putem să cheltuim iresponsabil aceste sume de bani”, a afirmat Daniel Breaz, luni seară, într-o intervenție telefonică la România Tv.

Citește și: Vești uriașe pentru toți elevii! Măsură-bombă a Guvernului – Ecaterina Andronescu anunță că sunt bani

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Culturii Daniel Breaz vor avea o întâlnire, marți la Palatul Victoria, de la ora 12.00, cu managerii unor instituții din domeniul culturii - Teatrul Național București, Muzeul Național de Artă Contemporană, Filarmonica George Enescu și Teatrul Național de Operetă.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

Managerul Teatrului Național București a anunțat că a cerut o audiență la șeful Executivului.

Aproximativ 250 de artiști au protestat, duminică, în Piața Victoriei din Capitală, aceștia fiind nemulțumiți de tăierile bugetare și de concedierile de la instituţiile de cultură.