SUA intenţionează să menţină o prezenţă foarte puternică a serviciilor de informaţii în Afganistan

Autor: George Traicu
Publicat: 02-07-2019 07:13

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat într-un interviu difuzat luni de Fox News că intenţionează să menţină o prezenţă "foarte puternică a serviciilor de informaţii în Afganistan şi după o retragere a trupelor americane, numind această ţară drept un "Harvard pentru terorişti", relatează AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

"Chiar aş vrea să putem pleca din Afganistan", a spus el pentru Fox News. "Problema este că această ţară pare a fi un laborator pentru terorişti. Eu îl numesc Harvard-ul pentru terorişti ", a adăugat el.

Chiar şi după retragerea trupelor americane, "aş păstra acolo o prezenţă puternică a serviciilor de informaţii (...). Vom lăsa o prezenţă puternică a serviciilor de informaţii, mult mai mult decât vă imaginaţi în mod normal, pentru că este foarte important ", a continuat preşedintele american.

Remarcile lui Trump au fost difuzate în momentul în care au fost anunţate discuţii între oficiali afgani şi talibani, duminică, în încercarea de a ajunge din nou la o soluţie politică şi de a pune capăt prezenţei militare americane în Afganistan.