Maia Sandu, despre ADERAREA Republicii Moldova la Uniunea Europeană: 'Noi recunoaștem că un proces delicat'

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 02-07-2019 09:18
Actualizat: 02-07-2019 10:12

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în prima sa vizită în România, de când a preluat șefia Guvernului. Aceasta a avut o discuție privată cu președintele României, Klaus Iohannis.

"Am solicitat sprijin din partea României, inclusiv consiliere la nivel înalt. Agenda europeană a Republicii Moldova este linia directoare a relațiilor noastre cu România. Activitatea pro europeană va guverna activitatea Guvernului de la Chișinău.

Am reiterat interesul pentru o serie de acțiuni comune: reabilitare școli și grădinițe, proiecte în domeniul trasportului, alimentare cu apă. Am sublinat că realizarea acestor proiecte va consolida și mai mult parteneriatul srategic dintre România și Republica Moldova.

Noi recunoaștem că procesul de aderare este unul delicat. De multe ori puterea s-a declarat pro aderarem, dar acțiunile au fost contrare. Acum este important să recâștgm încrederea instituțiilor europene. Ne dorim ca nivelul de trai al cetățenilor și guvernarea să fie la nivelul țărilor din Uniunea Europeană",a declarat Maia Sandu.