Tăriceanu dă lecții Opoziției, pornind de la exemplul lui Churchill: 'Nu mereu cei care iau voturile le şi merită'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 05-07-2019 09:57

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aminteşte că astăzi se împlinesc 74 de ani de când Winston Churchill a pierdut alegerile după ce îşi condusese ţara la victorie, dar a continuat lupta şi la următorul scrutin a revenit la cârma ţării. Tăriceanu spune că sunt două lecţii aici: nu mereu cei care iau voturile le şi merită şi să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta.

Primele imagini cu submarinul nuclear Loșarik după tragedie - Care ar fi fost cauza incendiului

„Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul şi se va preda veşnic în şcolile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care şi-a dus ţara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deşi, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacţia că cel puţin pleca în opoziţie după ce învinsese duşmanul nazist”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu menţionează că marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta şi, în 1951, a revenit la cârma ţării, iar cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult graţie acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill.

„De aici, prima lecţie ar fi că nu mereu cei care iau voturile le şi merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta!”, încheie Tăriceanu.