Roger Federer merge în sferturi la Wimbledon, după 3-0 cu Matteo Berrettini

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 08-07-2019 22:16

Roger Federer (Elveția; 3 ATP) s-a calificat în sferturile turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, după victoria facilă, de luni, obținută în fața italianului Matteo Berrettini (20 ATP). Meciul s-a încheiat cu 3-0 la seturi (6-1; 6-2; 6-2), după o oră și 15 minute, informează MEDIAFAX.

Federer ajunge astfel la al 9-lea succes consecutiv în circuit. Înaintea Marelui Șlem a participat la turneul din Germania, de la Halle, pe care l-a câștigat cedând doar două seturi. La Wimbledon, elvețianul nu a dat peste adversari redutabili. În optimi, Berettini a încercat să opună rezistență, însă Federer a fost ca un zid. A returnat tot, iar acest lucru este ușor sesizabil chiar și din statistici (23 vs. 14 lovituri câștigătoare; 5 vs. 14 erori neforțate). Singurul capitol la care italianul a stat cât de cât aproape, a fost cel al punctelor câștigate pe primul serviciu, 69%.

Roger Federer a înregistrat câte două break-uri pe set și s-a calificat în sferturi, acolo unde va da peste un prim rival de calibru, din top 10, Kei Nishikori (Japonia; 7 ATP).