Cod galben de inundaţii valabil pe râuri din cinci judeţe situate în Transilvania şi Oltenia

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 15-07-2019 10:28

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe râuri din cinci judeţe situate în Transilvania şi Oltenia, potrivit Agerpres.

Potrivit hidrologilor, până la ora 16:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureş - afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Alba-Iulia - amonte S.H. Gelmar, Secaş (afluent al Târnavei) - judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea şi Hunedoara, respectiv pe Olt - afluenţii aferenţi sectorului aval Acumularea Voila - amonte S.H. Cornet (judeţele Braşov, Sibiu şi Vâlcea).

Citește și: Șeful Poliției Române a EXPLODAT: Ioan Buda face PLÂNGERE la Parchet pentru neglijență în serviciu cu privire la șeful de la crimă organizată și antidrog Tulcea

Hidrologii precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul hidrografic Secaş - bazin superior.