Maia Sandu despre o posibilă vizită la Moscova - 'dosarul relaţiei cu Rusia nu este unul uşor'

Autor: George Traicu
Publicat: 16-07-2019 14:51

Premierul moldovean Maia Sandu a declarat marţi, într-un interviu pentru Europa Liberă, că - deocamdată - nu are planificată o vizită la Moscova, în timp ce preşedintele Igor Dodon a anunţat că se va deplasa miercuri în capitala rusă, informează Radio Chişinău potrivit Agerpres

'A fost lansată o invitaţie. Noi nu am răspuns la această invitaţie, nu am planificat încă. Când o să ajungem să decidem asupra acestui subiect, o să vă informăm. Avem o agendă foarte plină aici, acasă...', a spus Maia Sandu, apreciind că 'dosarul relaţiei cu Rusia nu este unul uşor'.

'Avem aşteptări foarte mari şi cred că în următoarele două luni o să încerc să stau acasă şi să lucrez aici. O să-i rog pe colegii mei miniştri să călătorească atunci când va fi absolut necesar', a afirmat şefa guvernului de la Chişinău.

Marţi, Maia Sandu a plecat într-o vizită oficială la Berlin, la invitaţia cancelarului german Angela Merkel. După învestirea în funcţie, Sandu a efectuat deja vizite oficiale la Bucureşti, Bruxelles şi Kiev.

În acelaşi timp, Igor Dodon a anunţat marţi că se va deplasa miercuri la Moscova pentru a discuta cu autorităţile ruse şi conducerea Gazprom despre o posibilă reducere a preţului de livrare a gazului natural către Republica Moldova, conform Radio Chişinău.

Anunţul a fost făcut de preşedintele moldovean pe pagina sa de Facebook după o întrevedere cu ministrul economiei şi infrastructurii, Vadim Brânzan, şi cu candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie al societăţii Moldovagaz, Vadim Ceban, care anterior a exercitat interimatul funcţiei de başcan (guvernator) al regiunii autonome Găgăuzia din sudul Republicii Moldova în perioada electorală.