Conflict SUA-China: Declaraţiile lui Trump generează o reacţie vehementă din partea Beijingului

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 16-07-2019 17:12
Actualizat: 16-07-2019 18:06

Administraţia Chinei a denunţat, marţi, declaraţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, cerând ajungerea la un acord comercial axat pe "respect reciproc şi egalitate", informează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit Mediafax.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat luni că taxele vamale impuse de Washington au afectat puternic economia Chinei, care se confruntă cu cea mai mică rată a creşterii economice din ultimii 27 de ani. "Taxele vamale impuse de Statele Unite au un impact major asupra companiilor, care încearcă acum să plece din China pentru a nu mai fi supuse tarifelor vamale. Pleacă mii de companii. De aceea, China vrea un acord comercial cu Statele Unite", a afirmat Donald Trump.

Administraţia de la Beijing a respins vehement afirmaţiile preşedintelui american. "Este înşelător să se spună, cum face partea americană, că Beijingul vrea să ajungă la un acord comercial din cauza încetinirii ritmului creşterii economice", a declarat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

"Ajungerea la un acord economic şi comercial nu reprezintă în niciun caz o solicitare unilaterală din partea Chinei. Şi Statele Unite vor acest lucru. Sunt convins că Statele Unite îşi vor uni eforturile cu cele ale Chinei pentru a ajunge la un acord benefic pentru toţi, pe baza respectului reciproc şi egalităţii", a subliniat Geng Shuang.