Ford investeşte 215 milioane de dolari în Africa de Sud şi majorează numărul de angajaţi

Autor: George Traicu
Publicat: 17-07-2019 14:21

Ford va angaja în Africa de Sud încă 1.200 de persoane, pentru a introduce un schimb suplimentar la una din fabricile companiei, unde producţia va fi majorată la 720 de vehicule pe zi, a anunţat miercuri Ockert Berry, vicepreşedinte al operaţiunilor Ford din Orientul Mijlociu şi Africa, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Majorarea numărului de angajaţi vine în urma investiţiei de 214,72 milioane de dolari realizate de Ford la uzinele sale din Africa de Sud, ceea ce va duce la majorarea producţiei la 168.000 de vehicule pe an, a declarat Ockert Berry.

Majorarea numărului de angajaţi în Africa de Sud vine după ce, în mai, Automotive News a anunţat, citând un mail trimis angajaţilor de şeful companiei, Jim Hackett, că Ford va concedia 7.000 de angajaţi, sau 10% din forţa sa de muncă la nivel global, până la sfârşitul lunii august.

Decizia va ajuta compania să economisească anual 600 de milioane de dolari.

Reducerile vor fi realizate atât printr-o schemă de plecări voluntare cât şi prin concedieri şi nu se vor mai face angajări pentru locurile de muncă vacante.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România