Donald Trump s-a răzgândit în doar câteva minute: Inițial a spus că NU va sancționa Turcia, apoi a amenințat cu pedepse

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 19-07-2019 06:57

Preşedintele Donald Trump a declarat joi că Statele Unite nu au în vedere sancţiuni împotriva Turciei, după ce această ţară a achiziţionat sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400, transmite Reuters. "Nu ne gândim la asta chiar acum", le-a spus el ziariştilor de la Casa Albă, potrivit Agerpres.

Precizarea a fost făcută la o zi după ce Washingtonul a exclus Ankara de la achiziţia avioanelor de ultimă generaţie F-35 şi din programul de construcţie a acestora.

Citește și: Gabriela Firea a luat decizia: Voi candida

După scurt timp, cu ocazia unei întâlniri la Casa Albă cu premierul olandez Mark Rutte, Trump s-a contrazis, relatează DPA. "Ne gândim la asta" (la sancţiuni - n. red.) "Ne gândim, o să vedem ce facem", a spus el.

Preşedintele a apreciat că este "o situaţie foarte, foarte dificilă" şi a repetat acuzaţia că administraţia condusă de predecesorul său Barack Obama "a făcut nişte greşeli foarte mari în legătură cu Turcia".

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

Un purtător de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan exprimase ceva mai devreme nemulţumirea Turciei faţă de decizia părţii americane.

Turcia intenţiona să achiziţioneze 100 de avioane "invizibile" F-35. SUA consideră că dotarea forţelor armate turce cu echipament din Rusia prezintă un risc pentru secretele noului avion.