Comisarul pentru Politici de Vecinătate, Johannes Hahn: 'Macedonia de Nord trebuie să adopte reforme judiciare înainte de discuțiile de aderare la UE'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 25-07-2019 18:56

Macedonia de Nord trebuie să adopte reforme judiciare pentru a asigura un sistem care poate face față unui nivel ridicat de criminalitate și corupție înainte de a începe discuțiile privind aderarea la UE, a declarat joi comisarul pentru Politici de Vecinătate, Johannes Hahn, relatează Reuters, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Florin Călinescu lovește din nou! Viorica Dăncilă, ținta ironiilor actorului

Fosta republică iugoslavă și-a schimbat numele din Macedonia în Macedonia de Nord, anul acesta, pentru a pune capăt unei dispute de peste două decenii cu Grecia, care a blocat aderarea sa la NATO și Uniunea Europeană.

Noul Executiv UE este așteptat să aleagă o dată pentru începerea discuțiilor de aderare în luna octombrie.

"Sunt convins că decizia (privind începerea discuțiilor) va fi luată în luna octombrie", a declarat Hahn.

Acesta a adăugat că Guvernul de la Skopje trebuie să implementeze reforme pentru a se asigura că justiția este pregătită să compleze cazurile oferite de biroul procurorului special.

Citește și: Ultimă oră! Rareș Bogdan îl desființează pe Eugen Teodorovici: Ce nerușinare!

Parlamentul din Macedonia de Nord este așteptat să aprobe o lege care să extindă mandatele procurorului public pentru cazurile oferite de procurorul special.