Alexander Zverev s-a calificat în semifinale la turneul de la Hamburg, chiar în ziua în care și-a concediat antrenorul

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 26-07-2019 19:52

Tenismanul german Alexander Zverev, locul 5 mondial, s-a calificat vineri în semifinale turneului ATP pe zgură de la Hamburg, cu premii totale de 1.855.490 euro, chiar în ziua în care a renunţat la antrenorul Ivan Lendl, scrie AGERPRES.

Zverev a trecut greu în sferturi de sârbul Filip Krajinovic, locul 58 mondial, în trei seturi, 2-6, 7-5, 6-2. Următorul său adversar va fi georgianul Nikoloz Basilaşvili (16 ATP), ce l-a învins pe francezul Jeremy Chardy (77 ATP), 6-2, 6-3.

Ivan Lendl a decis să pună capăt colaborării cu Zverev, pe care-l antrena de un an, potrivit unui comunicat transmis vineri de agentul fostului mare jucător american de origine cehă.

"Eu cred în Sacha (diminutivul lui Alexander - n.r.), care este încă foarte tânăr. Cred că va deveni un jucător formidabil. Dar problemele extrasportive pe care le are în acest moment mă împiedică să lucrez aşa cum aş dori. Îi urez succes în continuare", a declarat Lendl în acest comunicat.

Relaţia dintre cei doi s-a deteriorat în ultima perioadă, jucătorul de 22 de ani criticând mai ales lipsa de implicare a antrenorului său.

Citește și: DOLIU în PSD - Unul din cei mai INFLUENȚI foști LIDERI s-a stins din viață

După eliminarea suferită recent în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, Lendl l-a sfătuit pe Zverev "să se concentreze asupra tenisului".

"În ce priveşte etica muncii, sunt destul de liniştit că palmaresul meu vorbeşte pentru mine", a afirmat Lendl, care a câştigat 94 de turnee ATP în cariera sa.

Cu Lendl antrenor, Zverev a câştigat anul trecut Turneul Campionilor, cea mai prestigioasă victorie din cariera sa.

Lendl, 59 de ani, învingător în opt turnee de Mare Şlem, l-a pregătit anterior pe scoţianul Andy Murray, triplu câştigător al unor turnee de Grand Slam.

Un rezultat suprinzător de la Hamburg a fost eliminarea în sferturi a principalului favorit, austriacul Dominic Thiem, numărul 4 mondial, care a cedat în faţa rusului Andrei Rublev, locul 78 ATP, după două seturi, 7-6 (7/3), 7-6 (7/5). Rezultatul este cu atât mai neaşteptat cu cât Thiem, finalist al ultimelor două ediţii de la Roland Garros, este mare specialist pe zgură.