Autoritatea care controlează media audio-vizuală în Marea Britanie cere reguli de respectare a demnității participanților la reality show-uri

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 29-07-2019 16:53

Autoritatea care controlează media audio-vizuală în Marea Britanie, Ofcom, a propus o serie de reguli care să protejeze demnitatea celor care participă la emisiuni de tip reality, și se așteaptă un impact major asupra programe ca ”Love Island/ Insula iubirii”, arată MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit în cazul crimelor din Caracal: ‘Pentru așa ceva, pedeapsa capitala este prea puțin’

Instituția echivalentă pentru Marea Britanie a Consiliului Național al Audiovizualului CNA, din România spune că participanții la emisiunile TV și radio nu trebuie supuși unor presiuni și pericole nejustificate.

Posturile de televiziune și de radio din Regatul Unit vor fi obligate să protejeze ”bunăstarea, sănătatea și demnitatea” persoanelor care participă la emisiunile lor iar noile propuneri ar putea să schimbe complet fața programelor dar și a știrilor și documentarelor.

Citește și: Fosta iubită a lui Radu Mazăre, unsă șefă la MAI! Numire-cheie la Interne

Ofcom a anunțat că a propus adăugarea a două noi reguli în codul producătorilor audio-vizuali iar anunțul coincide cu finalul de sezon pentru ”Love Island/ Insula iubirii”.

Chiar și reporterii de la știri ca și realizatorii de documentare vor fi obligați să ia în considerare efectul pe care îl are includerea publicului în relatările lor.

Citește și: Câtă incompetență la Caracal! Cine a descoperit, de fapt, locul de unde a sunat Alexandra

Potrivit celor de la Ofcom, ”atitudinea față de bunăstare și sănătate s-a schimbat în societate”, iar codul difuzorilor de audio-vizual trebuie să fie actualizat potrivit noilor norme. Mii de plângeri au fost înregistrate din partea publicului în ultimul an după ce participanți la diferite emisiuni au fost implicați în ciocniri violente în timpul emisiunii sau au fost tratați incorect de colegi.