Femeie din Timişoara, amendată cu 500 de lei după ce a inventat o situaţie de urgenţă pentru a i se debloca uşa apartamentului

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 01-08-2019 18:34

O femeie din Timişoara a fost amendată cu suma de 500 de lei, după ce a sunat la numărul de urgenţe 112 anunţând că nu poate deschide uşa apartamentului şi că a uitat o oală pe foc, existând pericolul producerii unui incendiu. După ce au intervenit, pompierii au constatat că nu exista nicio oală pe foc, anunță news.ro.

Citește și: Ultimatumul dat de Alexandru Cumpănașu: ‘Până mâine’

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, joi, în jurul orei 11.40 o femeie a sunat la numărul de urgenţe 112 anunţând că a ieşit din apartament şi i s-a blocat uşa, iar în interior are o oală uitată pe foc, astfel existând pericolul producerii unui incendiu.

”La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de descarcerare cu 5 subofiţeri. După ce pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit să pătrundă în interiorul locuinţei prin geamul lăsat deschis, apartamentul aflându-se la etajul 2, au constatat că nu era nicio o oală lăsată pe foc şi niciun pericol de incendiu. Proprietara a uitat cheile în locuinţă şi a inventat o situaţie de urgenţă pentru a putea solicita intervenţia pompierilor”, transmite ISU Timiş.

Citește și: Anunț făcut de Ministerul Educației! Încep inspecțiile .

Deoarece s-a constatat că este o alarmă falsă, au fost anunţate organele abilitate care au aplicat o amendă de 500 lei.

ISU Timiş atrage atenţia că cetăţenii trebuie să conştientizeze că în timp ce echipajul a fost ocupat cu o alarmă falsă, solicitarea neprezentând o situaţie de urgenţă, se putea produce un accident grav cu persoane încarcerate, sau o altă situaţie de urgenţă în care fiecare minut contează, iar timpul de răspuns să fie mai mare.