Trei fete fugite dintr-un centru de plasament au fost găsite de poliţişti după aproximativ 24 de ore

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 06-08-2019 11:28

Trei fete au fugit dintr-un centru de plasament din municipiul Botoşani, acestea fiind identificate după aproape 24 de ore de către poliţişti, a declarat, marţi, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Doina Nacu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, fetele, care au vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, au ieşit din centrul de plasament fără încuviinţarea personalului de supraveghere, iar dispariţia lor a fost sesizată instituţiilor statului. 

"Fetele au fost identificate, audiate şi internate, ulterior, în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă, unde vor rămâne mai multe zile", a afirmat Nacu.

Citește și: Femeia şi fiul ei de 2 ani, căutați după ce duminică au plecat la biserică şi nu au mai revenit acasă, au fost găsiți

Reprezentanţii Poliţiei susţin că fetele au părăsit, duminică, municipiul Botoşani, cu un taxi, plecând spre Iaşi însoţite de prietenul celei mai mari dintre ele. Luni după-amiază, în timp ce se întorceau de la Iaşi, acestea au fost depistate de poliţişti şi duse la audieri. 

"Nu există elemente care să conducă la faptul că persoanele respective ar fi fost victime ale unei infracţiuni", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Maria Carp.