Donald Trump și Kim Jong Un sunt în perioada romantică a relației: Dictatorul i-a trimis liderului SUA altă scrisoare foarte frumoasă și e posibilă o întâlnire

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 09-08-2019 20:33
Actualizat: 09-08-2019 21:31

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a primit joi o scrisoare "foarte frumoasă" de la liderul nord-coreean Kim Jong Un, cu care s-ar putea întâlni din nou, transmite Reuters.

Trump nu a precizat când ar urma să aibă loc următorul summit. După precedenta întâlnire cu Kim din 30 iunie, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune, informează agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

Şeful Casei Albe şi conducătorul de la Phenian s-au întâlnit până acum de trei ori - anul trecut în Singapore, iar anul acesta la Hanoi şi în zona demilitarizată dintre cele două Corei - fără ca SUA să înregistreze progrese semnificative privind eliminarea armelor nucleare nord-coreene. Testele recente au creat incertitudini privind continuarea dialogului bilateral, iar Coreea de Nord a avertizat că ar putea pune capăt moratoriului asupra testării de arme atomice şi rachete cu rază lungă de acţiune, autoimpus din 2017.

Preşedintele american a minimalizat importanţa ultimelor lansări de rachete nord-coreene, susţinând că acestea nu au încălcat angajamentul lui Kim privind renunţarea la testele nucleare şi cu rachete intercontinentale.

Citește și: Afirmații făcute de Cozmin Gușă! ‘E vorba de resurse, contracte funcții’

Nu este prima dată când Trump apreciază scrisorile de la Kim: în septembrie anul trecut, el a primit una "minunată"; în ianuarie anul acesta alta, "magnifică"; în iunie - încă una, de asemenea "minunată", conform declaraţiilor sale transmise cu ocaziile respective de agenţiile internaţionale de presă.