Marea Britanie a ieșit din beznă: Pana de curent a fost remediată

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 09-08-2019 22:03

Compania National Grid, care administrează rețelele de transport de gaze naturale și energie electrică din Anglia și Țara Galilor, a anunțat vineri seara că avaria care a cauzat pana de curent din Marea Britanie a fost remediată, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Un purtător de cuvânt al companiei a anunțat că au existat „probleme cu două generatoare care au dus la întreruperea alimentării cu energie electrică în mai multe zone ale țării”. Reprezentantul National Grid a informat, însă, că problema „este rezolvată acum”.

Citește și: Afirmații făcute de Cozmin Gușă! ‘E vorba de resurse, contracte funcții’

Marea Britanie a fost afectată vineri de o pană majoră de curent în mai multe zone ale țării, inclusiv în capitala Londra.

Potrivit autorităților, întreruperea energiei electrice a fost provocată de o avarie a sistemului de transport al energiei. Traficul feroviar a fost perturbat din această cauză, iar traficul rutier din Londra a fost îngreunat deoarece unele semafoare nu au funcționat.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează! ‘Nu avem certitudinea că Alex este decedată sau în viață’

Compania de căi ferate Network Rail a anunțat că toate trenurile care se aflau în circulație la momentul avariei au staționat, iar sistemul de semnalizare a fost repornit. Pasagerii au fost informați că există posibilitatea ca trenurile să înregistreze întârzieri semnificative.