Tragedie în Bagdad: 14 persoane au murit într-o explozie produsă la un depozit de armament

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 12-08-2019 23:41

Cel puțin 14 persoane au murit luni în urma unei explozii produse într-un depozit de armament situat într-o suburbie a capitalei Irakului, au anunțat autoritățile locale, menționând că explozia a fost urmată de un incendiu, conform Reuters, potrivit Meddiafax.

Depozitul de armament aparținea Forțelelor de Mobilizare Populară, grup susținut de Iran și se afla în incinta unei baze a poliției federale din sudul Bagdadului, au anunțat autoritățile

Citește și: Noi declarații făcute de Alexandru Cumpănașu! ‘Este o echipă care va ajuta anchetatorii și ancheta’

Incendiul izbucnit în urma exploziei a provocat lansarea necontrolată a mai multor rachete, care au aterizat în mai multe cartiere situate la câțiva kilometri distanță de bază.

Majoritatea persoanelor rănite de rachetele lansate accidental sunt copii, a transmis Qasim al-Attabi, purtător de cuvânt al poliției din Bagdad.

Citește și: Dezvăluiri incendiare! Cine era invitatul lui Gheorghe Dincă la petrecerile cu lăutari din curtea sa

Depozitul de armament stoca în mare parte rachete cu rază scurtă de acțiune.

O sursă din poliție a declarat pentru Reuters că incidentul a fost provocat cel mai probabil de neglijența angajaților, de condițiile precare de stocare a rachetelor și de temperaturile ridicate din Bagdad. Ministerul de Interne irakian a cerut o investigație.