CEC Bank şi Grupul Aaylex, proprietarul brandului Coco Rico, contract de finanţare în valoare de 25 milioane de euro

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 20-08-2019 12:18

CEC Bank şi Grupul Aaylex, proprietarul brandului Coco Rico, au semnat un contract de finanţare în valoare de 25 milioane de euro, având ca scop refinanţarea unei emisiuni de obligaţiuni, conform unui comunicat al băncii remis marţi AGERPRES.

Professional Capital Finance a acordat consultanţă financiară specializată Aaylex Grup în structurarea şi implementarea tranzacţiei, conform Agerpres.

"În linie cu misiunea asumată, CEC Bank susţine cu precădere proiectele româneşti care contribuie la dezvoltarea economică, la crearea şi menţinerea locurilor de muncă. Grupul Aaylex este un exemplu în acest sens. Partenerul nostru deţine în Buzău unul dintre cele mai moderne abatoare din sud-estul Europei, retehnologizat conform normelor Uniunii Europene. Credem cu tărie în capacitatea de producţie autohtonă şi suntem siguri că acest proiect va continua să reprezinte o poveste de succes la nivel regional", a declarat Bogdan Constantin Neacşu, director - prim-vicepreşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank.

Cu o experienţă de peste 25 ani în industrie, Grupul Aaylex se regăseşte în top 3 producători/distribuitori de carne din România, fiind cel mai mare exportator autohton de carne cu capital privat romanesc. Afacerea este integrată vertical în cadrul grupului, de la materia primă până la produsul finit.

CEC Bank a încheiat anul 2018 cu un profit brut de 432,97 milioane de lei, cea mai bună performanţă financiară din ultimii 11 ani.

Banca a consemnat, anul trecut, o creştere de 11% în operaţiunile electronice şi digitale. Clienţii băncii beneficiază de o reţea naţională de 1.214 ATM-uri şi 6.704 POS-uri, precum şi de servicii complete de Internet Banking, Mobile Banking şi Phone Banking. CEC Bank este banca din top 10 cu cea mai extinsă reţea teritorială, cu un număr de 1.024 de unităţi, din care 480 sunt situate în mediul rural.