Trafic restricţionat pe cea mai circulată arteră din Satu Mare; se schimbă o conductă veche de 50 de ani

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 20-08-2019 15:13

Traficul pe cea mai intens circulată arteră din municipiul Satu Mare, bulevardul Octavian Goga, va fi restricţionat începând de miercuri, deoarece societatea de apă canal Apaserv începe schimbarea unei conducte de canalizare veche de 50 de ani, informează compania printr-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

"Această investiţie este una foarte importantă pentru municipiul Satu Mare, colectorul existent pe b-dul O.Goga (între b-dul Cloşca şi str. Dâmboviţa), este învechit (cca. 50 de ani) şi prezintă un grad avansat de uzură. Prin acest colector se scurg toate apele menajere şi pluviale colectate din cartierele Micro 17, Carpaţi 1 şi 2, respectiv străzile adiacente zonei Vulturului şi din Parcul Industrial. La acestea se adaugă apele menajere din localităţile Păuleşti, Ambud, Amaţi, Ruşeni şi Hrip. Porţiunea de colector propusă a fi reparată se găseşte pe cea mai intens circulată arteră de circulaţie din municipiu. Pentru a îmbunătăţi parametrii de scurgere şi colectare a apelor uzate menajere şi pluviale, este absolut necesară executarea lucrărilor de reparaţii ale reţelei de canalizare existente, prin reconstrucţia sistemului", precizează sursa citată.

Citește și: Noi focare de pestă porcină africană în Teleorman. Peste 4.000 de porci uciși până acum

Valoarea totală a lucrării este de 1,8 milioane lei, iar termenul de execuţie este de două luni. 

Pe bulevardul Octavian Goga drumul s-a surpat de mai multe ori, din cauza pierderilor de apă de pe reţea creându-se goluri în subteran.