În timp ce Donald Trump vrea gazul din Marea Neagră, Vladimir Putin anunță o nouă LOVITURĂ, chiar în țara care conduce șefia Consiliului Uniunii Europene

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 22-08-2019 02:30
Actualizat: 22-08-2019 00:24

Construcţia porţiunii finlandeze a conductei de gaze Nord Stream 2 este finalizată, a anunţat miercuri la Helsinki preşedintele rus Vladimir Putin, citat de Reuters.

Exprimându-se alături de omologul său finlandez Sauli Niinistö într-o conferinţă de presă, Putin a mai declarat că Rusia va începe să emită vize electronice pentru unele ţări ale Uniunii Europene începând cu 1 octombrie. El nu a numit ţările, informează agerpres.ro.

Citește și: Piperea iese la rampă! ‘Nu își dau seama în ce rahat îi bagă acest frustrat?’

Printre altele, în timpul vizitei la Helsinki, Vladimir Putin a lăudat legăturile puternice cu Finlanda vecină, notează agenţia DPA.

"Relaţia noastră cu Finlanda a crescut în mod tradiţional mai degrabă continuu, în fiecare domeniu", i-a spus Putin preşedintelui finlandez Sauli Niinistö la întâlnirea din capitala finlandeză, potrivit mass-media de stat ruse.

Citește și: Cutremur pe scena politică. PSD, în Opoziție?

El a propus ca discuţiile cu Niinistö să se axeze pe "fiecare problemă pentru care avem un interes reciproc".

Într-un comunicat separat, Kremlinul a declarat că discuţiile se vor concentra de asemenea pe relaţia Rusiei cu UE. Finlanda deţine în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Citește și: Radu Banciu reacționează după întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Trump! ‘Viitorul nu sună bine pentru România’ .