Cooperarea româno-armeană, abordată în întâlnirea dintre ministrul Mănescu şi ambasadorul Minasyan

Autor: George Traicu
Publicat: 21-08-2019 21:31

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Nicole Mănescu, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul Republicii Armenia în România, Sergey Minasyan, întâlnire care a prilejuit discuţii despre stadiul actual şi perspectivele cooperării româno-armene.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis, miercuri, AGERPRES, a fost exprimată satisfacţia pentru evoluţia cooperării bilaterale şi sprijinul pentru dezvoltarea, în continuare, a contactelor interumane şi pentru amplificarea relaţiilor şi în alte domenii.

"În acest sens, a fost subliniat potenţialul existent în domeniul economic, deschiderea zborului direct Bucureşti-Erevan, în primăvara anului curent, fiind apreciat drept un proiect comun de succes, de natură să potenţeze relaţiile economice. Cei doi interlocutori au subliniat interesul pentru organizarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-armene pentru cooperare comercială, economică şi tehnico-ştiinţifică, în a doua jumătate a anului 2019. De asemenea, au fost evocate posibilităţile de intensificare a dialogului, inclusiv la nivel parlamentar", se arată în comunicat.

Ministrul Mănescu a reiterat susţinerea pentru procesul de reforme democratice, precum şi pentru valorificarea, inclusiv în relaţiile bilaterale, a oportunităţilor oferite de noul cadru de cooperare dintre Armenia şi Uniunea Europeană (Acordul de Parteneriat Cuprinzător şi Amplificat, CEPA).

În cadrul întrevederii, ambasadorul armean a adresat felicitări României pentru exercitarea cu succes a mandatului de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene şi a mulţumit pentru buna colaborare avută cu partea română, inclusiv în contextul Parteneriatului Estic al UE, se menţionează în comunicat.