Preşedintele Italiei doreşte ca partidele să ajungă rapid la un acord pentru formarea unui nou guvern

Autor: George Traicu
Publicat: 22-08-2019 11:34

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, doreşte ca partidele politice ale ţării să ajungă la un acord pentru formarea noului guvern în următoarele câteva zile dacă vor să evite alegerile anticipate, a declarat joi o sursă de informaţii apropiată de şeful statului, potrivit Reuters.

Preşedintele a început consultările pentru a putea forma un nou guvern, după ce coaliţia aflată la putere s-a destrămat şi premierul Giuseppe Conte a demisionat.

Joi, Mattarella se va întâlni cu delegaţii din partea Partidul Democrat de centru-stânga şi a Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), care ar putea forma o nouă coaliţie de guvernare.

Preşedintele Italiei vrea joi semnale clare asupra unui posibil acord şi evoluţii majore până săptămâna viitoare, a subliniat sursa de informaţie citată de Reuters.

Premierul italian Giuseppe Conte şi-a prezentat marţi seara demisia preşedintelui Sergio Mattarella.

După destrămarea alianţei dintre M5S şi Liga (de extremă dreapta) a lui Matteo Salvini, conducerea PD, cea mai importantă formaţiune a stângii, a votat miercuri în unanimitate pentru a-i propune preşedintelui Republicii, Sergio Mattarella, 'constituirea unui guvern al schimbării' cu M5S.