Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I va fi operat pe cord, sâmbătă

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 22-08-2019 17:05

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I, în vârstă de 81 de ani, va suporta sâmbătă o intervenţie chirurgicală pe cord, care nu va avea însă un grad ridicat de gravitate, a anunţat miercuri Palatul Regal din Madrid, citat de AFP, potrivit Agerpres.

"Regele Juan Carlos I a efectuat pe 11 şi 12 iunie cel mai recent control medical anual al său. Necesitatea programării unei intervenţii chirurgicale cardiace pentru sfârşitul lunii august a fost constatată cu acea ocazie", a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Regal. 

"Nu pare să fie vorba despre un caz grav (...): am programat-o în iunie pentru sfârşitul lunii august şi pacientul a dus de atunci o viaţă normală", a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Citește și: Brexit: Emmanuel Macron consideră posibilă o soluţie în termen de 30 de zile 'în cadrul a ceea ce s-a negociat'

Cauzele exacte ale operaţiei, care va avea loc sâmbătă într-un spital privat de la periferia Madridului, nu au fost dezvăluite. 

Juan Carlos I, în vârstă de 81 de ani, din care 38 (1975-2014) petrecuţi pe tron, s-a retras în iunie din viaţa publică, la cinci ani după ce a abdicat în favoarea fiului său, Felipe. 

A continuat totuşi să apară în public în această vară, asistând la Madrid la coride şi participând în Finlanda la un concurs de navigaţie, două dintre pasiunile sale.