SURSE - Prima 'ruptură' în alianța ALDE - Pro România: Tăriceanu a propus un protocol diferit, Ponta a refuzat

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 28-08-2019 15:51
Actualizat: 29-08-2019 00:13

ALDE și Pro România au încheiat, miercuri, protocolul de constituire a unei alianţe electorale în vederea susţinerii candidatului independent Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Norica Nicolai, din partea ALDE, şi Sorin Cîmpeanu, din partea Pro România, vor fi copreşedinţi cu atribuţii depline în cadrul noii alianţe electorale. Surse din noua alianță au relatat STIRIPESURSE.RO că momentul a fost marcat de o 'ruptură' între cele două formațiuni.

Potrivit surselor citate, ALDE a venit miercuri dimineață cu un protocol în care alianța nu îi avea copreședinți pe Nicolai și pe Cîmpeanu, așa cum se convenise inițial. Tăriceanu ar fi vrut ca Nicolai și Cîmpeanu să fie doar coordonatori.

Liderul Pro România, Victor Ponta, s-a opus categoric și nu a acceptat propunerea ALDE, zic sursele citate. În Pro România nu s-ar fi acceptat o asemenea variantă pentru că Daniel Constantin și Mihai Tudose nu-l doresc copreședinte al alianței pe Tăriceanu, zic sursele citate.

Surse din alianță au mai zis STIRIPESURSE.RO că nu s-a făcut o conferință de presă pentru că s-a ajuns la concluzia că pozele cu Tăriceanu și Ponta care semnează protocolul vor fi puse de adversarii politici în paralel cu pozele în care semnează Tăriceanu cu Dragnea.

Citește și: Deputații minorităților încep să-și anunțe voturile la moțiunea de cenzură .