Asigurări pentru Viorica Dăncilă, din partea unui important lider PSD: 'Nu o să pice, bazându-ne pe voturi. Vom avea voturile să trecem Guvernul prin Parlament'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 31-08-2019 11:40

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, susține că social-democrații vor avea avea voturile să treacă Guvernul prin Parlament.

Ionel Arsene a declarat, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD de la Mamaia, că Guvernul nu va pica și că se bazează pe voturi când spune acest lucru.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

”Noi zicem că nu o să pice, bazându-ne pe voturi. Vom avea voturile să trecem Guvernul prin Parlament. Vom negocia cu toată lumea.”, a declarat acesta.

Întrebat, de asemenea, dacă PSD este dispus să dea șefia Senatului celor de la ALDE, Arsene a răspuns „totul este negociabil”.

Citește și: Rareș Bogdan pune tunurile pe Tăriceanu! ‘Aţi stat bot în bot cu PSD şi acum faceţi din amnezie o virtute’

CEx al PSD se reunește, sâmbătă, la Mamaia. Viorica Dăncilă a afirmat că va fi făcută o analiză a portofoliilor din Guvern și a pașilor următori ai partidului, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge integral remanierea și cere vot de confirmare în Parlament.

Reuniunea Comitetului Executiv al PSD va fi urmată de cea a grupurilor parlamentare ale PSD, de la ora 15.00, tot la Mamaia.

Citește și: Cozmin Gușă îl atacă pe Alexandru Cumpănașu! Reacție cu privire la candidatura la prezidențiale

Președintele PSD a spus că Guvernul are legitimitate politică, adăugând că nu va demisiona din funcția de premier. Ea a precizat că numai în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, atunci social-democrații vor trebui să treacă în opoziție.

Un alt subiect de discuție va fi propunerea PSD pentru șefia Senatului, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. O decizie este posibil să fie luată, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că în prima zi a sesiunii parlamentare va demisiona oficial din funcția de președinte al Senatului.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

Social-democrații au ca posibile variante pentru șefia Senatului pe Cristian Dumitrescu sau Ecaterina Andronescu, au precizat sursele citate.