Tudor Băluță, jucător România U21: 'Oricine și-ar dori să joace cu Spania, dar nu sunt destul de pregătit să fac față acum'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 02-09-2019 18:16

Tudor Băluţă se află în cantonamentul naţionalei U21 a României pentru startul preliminariilor pentru EURO 2021. Mijlocaşul central a înţeles care au fost motivele pentru care Cosmin Contra nu l-a chemat la naţionala de seniori pentru dubla cu Spania şi Malta, anunță MEDIAFAX.

Băluţă a fost prezent cu naţionala U21 la EURO 2019 din Italia şi San Marino, unde tricolorii au ajuns până în semifinalele competiţiei. Următorul pas pentru Băluţă ar fi fost convocarea la naţionala de seniori, dar lipsa meciurilor la Brighton l-a făcut pe Cosmin Contra să nu-l includă în lotul pentru preliminariile EURO 2020.

Citește și: Gabriela Firea face un anunț important! Proiectul care vizează vinietele se schimbă-Cine va plăti

Mijlocaşul a înţeles care au fost motivele: "Oricine şi-ar dori să joace cu Spania, este de înţeles de ce nu sunt la naţionala mare, nu am jucat, nu sunt destul de pregătit să fac faţă unui meci cu Spania în acest moment. Mă bucur că sunt aici (n.r – la naţionala U21). Mă pregătesc foarte bine, îmi fac treaba la fiecare antrenament şi atunci când va veni momentul vreau să fiu pregătit să joc. Chiar dacă pierd un meci, cum e cel cu Spania, nu regret deloc. Pe viitor totul va fi bine", a declarat Băluţă.

Tricolorii mici s-au reunit la Buftea pentru a pregăti partida cu Danemarca, din 10 septembrie, prima din această campanie U21: "Începe un nou drum şi sperăm ca finalul să fie acelaşi, să ajungem la EURO. Ceea ce s-a întâmplat în vară să fie doar un început, iar calificăile la EURO vrem să fie o obişnuinţă. Orice adversar e dificil, nu doar Danemarca, cu toţii îşi doresc calificarea. Trebuie să pregătim foarte serios acest meci", a adăugat mijlocaşul central din cantonamentul naţionalei U21.

Programul Grupei 8:

6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda, Irlanda de Nord – Malta

10 septembrie 2019: Ucraina – Malta, Finlanda – Irlanda de Nord, Danemarca – România

10 octombrie 2019: Finlanda – Malta, Danemarca – Irlanda de Nord, România – Ucraina

14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca, România – Irlanda de Nord

14 noiembrie 2019: România – Finlanda

15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca

19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România, Danemarca – Malta

27 martie 2020: Malta – Ucraina

31 martie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România

8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România

9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca

13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda