ȘOC la US Open: Roger Federer, ELIMINAT de numărul 78 mondial

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 04-09-2019 08:30

Roger Federer (3 ATP) a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de la US Open, miercuri dimineață, după ce a pierdut contra bulgarului Grigor Dimitrov (78 ATP), scor 6-3, 4-6, 6-3, 4-6, 2-6.

Citește și: Începe furtuna în Parlament: primul acord pentru răsturnarea Guvernului / SURSE

Înainte de US Open, Dimitrov traversa o formă nefastă, câștigând doar unul dintre cele opt meciuri anterioare din circuitul ATP. Totuși, bulgarul a reușit surpriza și l-a învins pe Federer, revenind de două ori după ce a fost condus la seturi. Partida s-a încheiat după aproximativ trei ore și opt minute.

De asemenea, Dimitrov nu îl învinsese niciodată pe Federer în ultimele șapte întâlniri directe. În urma calificării în semifinale, acesta a obținut cea mai bună performanță din carieră la US Open.

În semifinalele ultimului turneu de Mare Șlem al anului, Grigor Dimitrov va întâlni o altă revelația a turneului - Daniil Medvedev (5 ATP), cel care l-a eliminat în sferturi pe Stan Wawrina (24 ATP).

Cealaltă semifinală va fi decisă în urma partidelor Matteo Berrettini (25 ATP) - Gael Monfils (13 ATP) și Diego Schwartzman (21 ATP) - Rafael Nadal (2 ATP).