După 30 de ani soarta celui mai celebru complex comercial din București a fost pecetluită - ’Europa’ va fi pusă la pământ

Autor: George Traicu
Publicat: 07-09-2019 00:21

Complexul “Europa” din București, cel mai cunoscut angro din România, este demolat după 30 de ani. Abia acum oficialii spun ca depozitul nu avea nici un fel de autorizație, notează stirileprotv.ro

Era cunoscut pentru marfa ieftină și de slabă calitate, dar și pentru că era vizat des de razii ale fiscului, care a încercat fără succes să lupte cu evaziunea. Proprietarii terenului spun că nu ei controlau afacerea și se plâng că autoritățile nu i-au ajutat până acum să curețe zona de tarabe. Neoficial, numai din chirii se puteau strânge peste un milion de euro pe lună. Bani care nu erau impozitați.

Citeşte şi: Boala care a răpus-o pe Stela Popescu afectează milioane de români: Simptomele apar foarte târziu

Comercianţii abandonau marfa şi fugeau dar reveneau în scurt timp şi o luau de la capăt. Întreaga zonă era un rai al evaziunii fiscale.

La începutul acestei veri sute de poliţişti, jandarmi, agenţi ai fiscului au verificat Complexul Europa, iar Primăria Sectorului 2 le-a cerut proprietarilor să cureţe zona. Aşa au început demolările.

Vânzătorii spun că au aflat în urmă cu câteva săptămâni că trebuie să plece. Surprinzător este ca zona nu avea autorizaţii de construcţie, dar a rezistat în ilegalitate 30 de ani.

Viceprimarul sectorului 2 spune că nu comentează activitatea fostei administraţii locale, dar vrea ca zona să fie curăţată.

Proprietarii, grupul de firme Niro şi familia Salitra, se plâng că până acum întreaga zonă a fost controlată de altcineva. Nu vor să dea însă numele celor care încasau bani din tarabele ce făceau vânzare pe 8 hectare şi jumătate de teren. Acum sunt fericiţi ca terenul e curăţat şi le va fi redat.