Consilierul Anei Birchall pleacă de la Ministerul Justiţiei la o lună după ce a făcut-o 'nesimţită' pe jurnalista Sorina Matei

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 07-09-2019 21:27
Actualizat: 07-09-2019 21:31

Ana Birchall, ministrul Justiţiei, rămâne fără consilier personal. Jurnalistul Andi Topală părăseşte Ministerul Justiţiei după patru luni, potrivit profilului personal de Facebook.

Numit în funcţie la începutul lunii mai, Topală a fost protagonistul unui scandal la începutul lunii august, când i-a trimis un mesaj realizatoarei B1 TV Sorina Matei în care a făcut-o "nesimțită".

Totul a plecat de la faptul că moderatoarea a cerut producătorului să o sune pe Ana Birchall, ministrul Justiției, după ce s-a aflat că probele ADN din oasele calcinate ridicate din casa lui Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei Măceșanu. Demnitarul nu a răspuns la telefon, iar în câteva secunde Sorina Matei a primit un mesaj pe telefon de la Andi Topală, consilierul ministrului. Acesta a acuzat-o că dă date din anchetă și a făcut-o "nesimțită".

Înainte de a fi consilierul Anei Birchall, Andi Topală a fost redactor-şef al site-ului sursazilei.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Iohannis propunerea de revocare a ministrului Ana Birchall, însă preşedintele nu a semnat încă decretul de eliberare din funcţie.