CEx PSD: Lideri judeţeni, împotriva restructurării Guvernului - 'Guvernarea nu se donează' (VIDEO)

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 09-09-2019 17:30
Actualizat: 09-09-2019 18:26

Discuţiile din şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD se anunţă unele tensionate. După ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că social-democraţii iau în calcul restructurarea Guvernului în Parlament, unii lideri din teritoriu se opun acestei mişcări.

Înaintea şedinţei CExN al PSD de luni, de la sediul partidului, doi lideri judeţeni s-au exprimat împotriva restructurării. Şerban Valeca, preşedinte PSD Argeş, şi Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui, afirmă că ar trebui aşteptată moţiunea de cenzură a opoziţiei.

Cei doi susţin că, dacă se doreşte testarea majorităţii PSD în Parlament, ar trebui ca opoziţia să depună o moţiune de cenzură, nu Guvernul să ceară votul de încredere. "Guvernarea nu se donează, se câştigă", a afirmat Valeca.

La sosirea la sediul PSD a făcut declaraţii şi fostul ministru Victor Negrescu: "O să discutăm despre cum putem asigura stabilitatea României, despre funcţia de ăreşedinte al Senatului şi un Guvern eficient. Au fost discutii legate de nevoia de a fi mai puţini miniştri şi probabil se va discuta şi azi."