Benjamin Netanyahu este de părere că SUA nu își vor schimba poziția față de Iran în urma demiterii lui Bolton

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 12-09-2019 07:25

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că este de părere că Statele Unite nu își vor schimba poziția față de Iran în pofida deciziei privind demiterea consilierului prezidențial John Bolton, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat marți că i-a cerut demisia consilierului prezidențial pentru Securitate Națională, John Bolton, în urma unor neînțelegeri provocate de sugestiile fostului oficial. La scurt timp, secretarul de Stat american Mike Pompeo a anunțat că liderul de la Casa Albă s-ar putea întâlni cu omologul său iranian Hassan Rouhani fără precondiții.

Citește și: Suedia: Pirotehniștii au fost chemați la o grădiniță, după ce un copil a adus o grenadă

"Sunt convins că, fără niciun dubiu, în orice situație - cu sau fără discuții - președintele Donald Trump și administrația sa nu își vor schimba poziția față de Iran", a declarat Netanyahu.

Donald Trump a anunțat în 2018 retragerea Statelor Unite din acordul nuclear semnat cu Iranul în 2015. Benjamin Netanyahu s-a numărat printre liderii care au susținut această decizie.