Administraţia de la Kremlin transmite că nu a primit o cerere de mediere a disensiunilor între Iran şi Arabia Saudită

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 17-09-2019 19:38

Administraţia de la Kremlin a anunţat marţi că nu a primit o cerere oficială pentru ca Moscova să acţioneze ca mediator în cazul disensiunilor între Iran şi Arabia Saudită, informează postul Al Jazeera, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Adevarul despre pensii- Dan Barna aruncă bomba

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat marţi că Rusia nu a primit noi informaţii pe baza cărora să poată trage concluzii clare despre incident.

"Nu favorizam astfel de acuzaţii sau concluzii grăbite despre cine este responsabil de atac", a adăugat oficialul rus.

Citește și: Interesant! Procurorul care se ocupă de cazul Caracal a intrat în concediu medical

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat că aşteaptă poziţia Arabiei Saudite referitoare la autorii atacului, sugerând că Washingtonul ar putea lansa o acţiune militară. Administraţia americană a atribuit atacurile Iranului.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat decizia! Ce se întâmplă cu proiectul privind închisoarea pentru datornici

Iranul a catalogat drept "inacceptabile" acuzaţiile Statelor Unite privind responsabilitatea Teheranului în lansarea atacurilor care au vizat instalaţii petroliere din Arabia Saudită.