Trei persoane au fost ucise şi una a fost rănită, după ce o barcă cu motor ce încerca să doboare un record de viteză s-a izbit de stânci

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 18-09-2019 10:40

Trei persoane au fost ucise şi una a fost rănită marţi seara, când o barcă cu motor s-a izbit de stânci lângă un port din Veneţia, au anunţat pompierii italieni, informează dpa, potrivit Agerpres.

"Dintre cele patru persoane ce se aflau la bord, una a fost rănită atunci când a fost aruncată peste bord, iar trei au fost scoase de către pompieri din cabina care se afla sub apă", a notat pe Twitter departamentul pompierilor din Italia. 

Barca s-a izbit de stânci lângă digul din portul Punta Sabbioni în Veneţia, la orele 21:05 (19:05 GMT), au precizat autorităţile italiene.

Citește și: SUA îl dau în judecată pe Edward Snowden: Cartea sa, 'Permanent Record', încalcă acorduri de confidenţialitate

Agenţia italiană ANSA a raportat că una dintre victime era un proiectant şi pilot ce încerca să stabilească un nou record de viteză între Montecarlo şi Veneţia. Agenţia îl citează pe preşedintele Comisiei pentru curse offshore şi de anduranţă, Giampaolo Montavoci, care a declarat că Fabio Buzzi a murit în accident, la fel ca alţi doi piloţi britanici. 

Barca cu motor care poate ajunge la viteze de până la 130 de kilometri pe oră a plecat din Montecarlo luni dimineaţa în încercarea de a bate recordul şi s-a zdrobit lângă linia de sosire, a informat ANSA.