Laura Codruța Kovesi este de acord cu Viorica Dăncilă: 'Nu e o informație secretă. Votul ambasadorului Odobescu trebuie clarificat'

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 19-09-2019 19:49

Laura Codruța Kovesi a declarat la Digi 24 că nu știe cum a votat ambasadorul român la UE, Luminița Odobescu, apreciind că e obligația altor instituții să verifice cum s-a votat și de ce. Kovesi a opinat  că nu e vorba despre o informația secretă și că ar trebui clarificată.

Citește și: Cutremur la Poliția Caracal! Decizia care răstoarnă situația actuală

„Nu știu cum s-a votat nici la primul vot, nici astăzi, nu am această informație într-un mod oficial. Cred că e obligația altor instituții să explice cum s-a votat și ce s-a votat. Din punctul meu de vedere nu e o informație secretă și ar trebui clarificată. Pentru mine, faptul că mii și mii de cetățeni m-au susținut și încurajat în această procedură este o victorie pentru mine. Sper ca acest vot să schimbe un pic situația în sistemul de justiție și colegii mei să fie mult mai mobilizați și determinați să continue ce s-a început. Cel puțin când am condus eu DNA rezultate sunt clare și vorbesc singure".

Declarația lui Kovesi survine la scurt timp după ce a apărut informația că președintele Klaus Iohannis ar fi sunat-o pe Odobescu și i-ar fi cerut să voteze pentru Kovesi. Miercuri seara, Viorica Dăncilă anunța că Odobescu a primit mandat să voteze împotriva fostei șefe de DNA. Joi seara, premierul a precizat că nu știe cum a votat ambasadorul României la UE, dar că se va informa.