Patrul migranți asiatici însoțiți de călăuze din Ucraina, prinși la Sighetu Marmației

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 21-09-2019 12:01

Patru călăuze ucrainene și șapte cetățeni din Bangladesh, Vietnam şi Sri Lanka au fost prinși de polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației în timp ce încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria, potrivit Mediadax.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, polițiștii din Satu Mare au observat două mașini care se deplasau spre frontiera cu Ungaria.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

„Maşinile au fost oprite şi s-a stabilit că şoferii erau doi cetățeni ucraineni, M.M. în vârstă de 30 de ani și I.K. în vârstă de 26 de ani. De asemenea, în autoutilitara oprită la control se mai aflau ca pasageri alți doi cetățeni ucraineni, precum şi șapte bărbaţi de diferite naţionalităţi fără documente de identitate asupra lor”, au transmis polițiștii de frontieră.

Toate persoanele au fost duse la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor s-a stabilit că cei șapte migranți sunt cetăţeni din Bangladesh, Vietnam şi Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

„Aceştia au fost preluaţi şi transportați până în zona de frontieră de către cei patru cetățeni ucraineni cu scopul de a-i călăuzi în vederea trecerii ilegale a frontierei de stat în Ungaria. Cetățenii asiatici intenționau să ajungă într-un stat din spațiul Schengen”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Cetățenii ucraineni sunt cercetați pentru trafic de migranți, iar celelalte șapte persoane pentru tentativă la trecerea frauduloasă. Cei patru ucraineni au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Satu Mare.