Trump scormonește în Ucraina după informații compromițătoare despre Joe Biden?

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 22-09-2019 16:09
Actualizat: 22-09-2019 17:21

Ucraina este pregătită să investigheze legăturile pe care fiul lui Joe Biden, Hunter, le-a avut cu compania ucraineană de gaze naturale Burisma Holdings, potrivit lui Anton Geraşenko, un consilier important al ministrului de Interne al ţării, scrie Adevărul.

Geraşenko a declarat că „în mod clar, Trump caută acum ceva care să-l discrediteze pe oponentul său Biden, pentru a-l răzbuna pe prietenul său Paul Manafort, care a fost condamnat la şapte ani de închisoare”. „Noi nu-l investigăm pe Biden în Ucraina, din moment ce nu am primit nici măcar o solicitare oficială de a face acest lucru”, a precizat Geraşenko.

Remarcile sale au venit în contextul unor speculaţii răspândite potrivit cărora preşedintele Donald Trump a vrut ca ajutoare militare americane esenţiale pentru Ucraina să fie condiţionate de o asemenea anchetă, dar a încercat să facă acest lucru prin reprezentanţi neoficiali, inclusiv avocatul său, Rudy Giuliani, şi consilierul lui Giuliani pe Ucraina, Sam Kislin.

Joi seară, Giuliani a recunoscut că le-a cerut oficialilor ucraineni să-l investigheze pe Biden. El i-a spus jurnalistului Chris Cuomo de la CNN, într-un interviu, că nu e nimi greşit în a face presiuni pentru începerea unei investigaţii privind corupţia.

Citește și: Forțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe 'ruinele' ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură .