Municipalitatea berlineză le-a interzis unor rapperi prezenţa la un concert organizat în marja unui miting pro-Palestina

Autor: George Traicu
Publicat: 25-09-2019 21:34

Municipalitatea din Berlin le-a interzis unor rapperi să participe miercuri la un concert organizat în marja unui miting pentru Palestina, din cauza presupuselor lor convingeri "antisemite", a declarat un purtător de cuvânt al municipalităţii, citat de AFP.

Cei doi rapperi, Shadi Al-Bourini şi Shadi Al-Najjar, ar fi lansat în trecut apeluri "antisemite" şi "ar fi trecut linia roşie", potrivit acestui purtător de cuvânt.

Artiştii urmau să urce pe scenă în marja unui miting pro-palestinian miercuri seara, lângă faimoasa Poartă Brandenburg, însă prezenţa lor anunţată a provocat nemulţumirea mai multor partide politice.

"În faţa Porţii Brandenburg nu poate apărea niciun terorist", a declarat un responsabil ecologist, Volker Beck.

La rândul său, ambasadorul Israelului în Germania, Jeremy Issacharoff, a cerut edililor din Berlin să interzică prezenţa pe scenă a celor doi artişti. Organizatorii mitingului pentru Palestina aşteaptă la manifestare circa 400 de participanţi, care vor fi înconjuraţi de efective impresionante de poliţie