Viktor Orban a luat FOC după ce candidatul Ungariei a fost respins de JURI: 'Păcatul lui a fost acela de a ajuta Guvernul și pe mine'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 27-09-2019 11:34

Premierul Viktor Orban și-a declarat susținerea pentru Laszlo Trocsanyi, propus de Ungaria la funcția de comisar european, care, alături de candidata României, Rovana Plumb, a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European.

"Sunt convins că (Trocsanyi) este cel mai potrivit candidat să devină membru al Comisiei Europene", a declarat liderul de la Budapesta pentru un post de radio ungar, informează agenția Reuters, conform Mediafax.

"Păcatul lui a fost acela de a ajuta Guvernul și pe mine (...) să protejăm Ungaria de migrație", a subliniat Orban.

Mihai Fifor, reacție după ce întâlnirea Dăncilă-Mike Pence a picat: 'Eu am înțeles că este o chestiune legată de procedurile din Congres'

Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi, candidații României și Ungariei la funcții de comisar european, au primit, joi, aviz negativ în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European, ca urmare a unor suspiciuni privind potențiale conflicte de interese.

Avizul negativ primit de candidatul Ungariei este o lovitură pentru Orban, care l-a propus Trocsanyi și care în ultimii ani s-a aflat constant în conflict cu Bruxelles-ul în legătură cu politicile sale privind migrația și statul de drept. Trocsanyi a fost nominalizat să preia postul de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate.

Orban a explicat că a discutat despre Trocsanyi cu noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și așteaptă o explicație scrisă de la Bruxelles înainte de o avea o nouă discuție cu privire la ce este de făcut mai departe pentru a rezolva situația.