Înfrângere în instanţă pentru SRI: Judecătorii obligă publicarea corespondenţei cu DNA în dosarul fostului preşedinte al CJ Cluj

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 27-09-2019 21:48

Horea Dorin Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliul Judeţean Cluj, a câştigat procesul împotriva Serviciului Român de Informaţii. Curtea de Apel Cluj a decis ca SRI să comunice toată corespondenţa purtată cu DNA Cluj în dosarul în care Horea Uioreanu a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani. Uioreanu a fost reprezentat în instanţă de avocatul Radu Chiriţă, notează ziardecluj.ro.

Soluţia pe scurt: "Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul U H-D în contradictoriu cu pârâtul S R DE I. Obligă pârâtul să declasifice în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi să comunice acestuia comunicările purtate între pârât şi unitatea de parchet în legătură cu dosarul penal nr. 4/P/2014, documente puse la dispoziţia instanţei, cu anonimizarea numelor tuturor celorlalte persoane fizice la care ele se referă, în afară de reclamant, cu anonimizarea datelor personale ale acestora, precum şi cu anonimizarea denumirii şi a altor date de identificare a persoanelor juridice conţinute în aceleaşi documente. Respinge, în rest, acţiunea, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei azi, 27 septembrie 2019."

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a fost condamnat, în ianuarie 2018, la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani.

De asemenea, în dosarul lui Horea Uioreanu, magistraţii Curţii de Apel Cluj i-au mai condamnat, miercuri, pe omul de afaceri Ioan Bene la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare (eliberat între timp), şi a menţinut pedepsele aplicate de Tribunalul Cluj pentru omul de afaceri Vasile Pogăcean, de 3 ani de închisoare, pentru fostul consilier judeţean PNL, Ioan Petran, de 3 ani de închisoare cu suspendare, şi a lui Gabriel Davidescu, director de dezvoltare la o societate comercială, de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.