Mătușa Luizei face noi ACUZAȚII: DIICOT nu și-au făcut treaba; Nu avem încredere în analiza din SUA

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 30-09-2019 21:29

Mătușa Luizei Melencu, Cătălina Iordache, a declarat, luni, că familia a acceptat o nouă recoltare de probe biologice, sperând să astfel se va afla adevărul despre ce s-a întâmplat cu fata și spune că refuzul de până acum a fost din cauza faptului că DIICOT nu și-ar fi făcut treaba, potrivit Mediafax.

Cătălina Iordache, sora Monicăi Melencu, a declarat, luni, că în familie s-a decis ca mama Luizei să accepte recoltarea de noi probe biologice

„Ne-am confruntat toți în familie și ne-am decis că e bine să le ia (probele – n.r.). În prima fază a determinat-o să refuze pentru că cei de la DIICOT nu și-au făcut treaba de la început, iar în al doilea rând nu suntem convinși de aceste probe vor rezolva ceva. (..). Am decis în familie și am zis că e cazul să vină pentru că e vorba de nepoata mea și să vedem ce se întâmplă la urma urmei, să aflăm adevărul adevărat”, a spus Cătălina Iordache.

Femeia a mai spus că familia Melencu nu are încredere nici îb analiza ADN care va fi efectuată de FBI.

Citește și: Accident GRAV - Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite

„Nu avem încredere pentru că cei din SUA noi spunem că sunt pe mână cu cei de la Deveselu. Nu s-a arătat în anchetă, dar cei de la DIICOT Craiova, domnul Vasilescu, se știa de acel zid. Era convins de acel zid, zicea că îl ține un zid mereu. Ce zid îl ținea pe domnul Vasilescu?”, a spus mătușa Luizei Melencu.

DIICOT a transmis o cerere în SUA, respectiv FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului (mitocondrial şi cromozomial) Luizei deoarece analiza mitocondrială nu poate fi efectuată nicăieri în România.

Monica Melencu, mama Luizei Melencu, s-a prezentat, luni, la Institutul Național de Criminalistică din București, pentru a-i fi recoltate probe ADN, femeia refuzând până acum să facă acest lucru și fiind amendată cu 5.000 de lei.

După prelevarea probelor, acestea, împreună cu fișa completată și raportul, se sigilează și se transmite instituției solicitante, respectiv DIICOT.

Mama Luizei Melencu a acceptat să i se recolteze noi probe ADN, femeia declarând că a fost convinsă de avocat să meargă la București și să se supună recoltării de probe, însă a pus condiția ca apărătorul său să asiste la procedură.

Jandarmii și agenții au mers, vineri, la casa familiei Melencu, pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Monica Melencu a spus însă că refuză să plece de acasă și, ulterior, a leșinat.

Mandatul a fost emis după ce mama Luizei a refuzat să se prezinte, joi, la sediul DIICOT București pentru a-i fi prelevate probe biologice, chiar dacă a primit citație în acest sens. Monica Melencu a fost amendată atunci cu 5.000 lei.