VIDEO Liderul deputaților PSD: Moțiunea de cenzură va întruni maximum 222 de voturi

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 03-10-2019 16:49
Actualizat: 04-10-2019 17:17

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Alfred Simonis, a prezentat joi la Parlament calculele la zi făcute de social-democrați pentru moțiunea de cenzură:

  • Ieri 5 partide si grupul minoritatilor, mobilizate la maxim, au reusit sa stranga 191 de voturi, iar PSD singur fara mobilizare am fost 184 care au votat si alti 6-7 colegi in sala care nu au reusit sa voteze. PSD singur azi nu are majoritate, dar niciodata PSD nu a avut majoritate singur.
  • Evident ca vom discuta cu fiecare coleg in parte (pana la motiune). Va spun 100% ca sunt colegi din grupurile opozitiei care au semnat motiunea de cenzura la presiunea liderilor de grup si a liderilor de partid si care nici nu au dorit sa semneze, nici nu vor sa o voteze
  • Asta e chiar ridicol (ca PSD momeste cu functii si contracte parlamentari din opozitie). Singurul partid care in ultima saptamana a pierdut parlamentari este PSD-ul si tot noi suntem acuzati ca momim. Dar cum tocmai acestia momiti de noi se duc intr-o parte unde nu ii momemeste nimeni cu nimic? Nu va ganditi ca sunt momiti tocmai parlamentarii PSD sa voteze?
  • Nu cred ca va intruni (motiunea de cenzura) mai mult de 220, 222 de voturi.

Este nevoie de 233 de voturi pentru demiterea Guvernului.