Deși nord-coreenii spun că negocierile cu SUA au eșuat, americanii dau asigurări că au fost 'discuții bune'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 06-10-2019 09:02
Actualizat: 06-10-2019 09:04

Statele Unite au dat asigurări sâmbătă că au avut "discuţii bune" în Suedia cu Coreea de Nord, deşi Phenianul a acuzat Washingtonul că a făcut să eşueze aceste consultări dedicate dosarului nuclear nord-coreean, transmite AFP.

"Comentariile făcute mai devreme de delegaţia Coreei de Nord nu reflectă conţinutul şi nici spiritul discuţiei de astăzi, care a durat 8 ore şi jumătate. SUA au venit cu idei inovatoare şi au avut discuţii bune cu omologii lor nord-coreeni" a afirmat, într-un comunicat de presă, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, informează agerpres.ro.

Citește și: După șeful DIICOT, se pregătește încă o ‘decapitare’ în Justiție! Cine ar putea fi ‘executat’

Statele Unite au acceptat invitaţia adresată de suedezi de "a reveni la Stockholm pentru a ne revedea peste două săptămâni ca să continuăm consultările asupra tuturor subiectelor" a adăugat Ortagus.

Washingtonul şi Phenianul "nu vor depăşi, într-o sâmbătă, o moştenire de 70 de ani de război şi de ostilitate în peninsula coreeană. Sunt chestiuni importante şi necesită un angajament puternic din partea celor două ţări. SUA şi-au luat acest angajament", a asigurat ea, părând să arunce mingea în tabăra nord-coreeană.

Citește și: Victor Ponta spulberă Guvernul: Suntem într-o prăpastie uriașă

Aceste consultări reprezintă prima încercare de reluare a dialogului dintre cele două ţări, după eşecul summitului de la Hanoi, din februarie, la care au participat preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.