Administrația rusă afirmă necesitatea menținerii integrității teritoriale a Siriei

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 07-10-2019 16:24

Purtărorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale de la Moscova, Dmitri Peskov, a reiterat, luni, faptul că integritatea teritorială a Siriei trebuie menținută, în contexul deciziei Statelor Unite de a se retrage din zona de nord-est a statului sirian, informează site-ul agenției Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Vezi și: Răsturnare de situație: cât timp condusese șoferul de TIR, care a produs tragedia din Ialomița/SURSE

Dmitri Peskov a transmis, în cadrul unei declarații de presă emise luni, că Moscova este convinsă de faptul că Turcia îi împărtășește perspectiva în ceea ce privește necesitatea de păstrare a integrității teritoriale a Siriei, în contextul anunțului de retragere a trupelor militare americane prezente în regiune, făcut de Washington luni dimineață.

„Sperăm că omologii noștri turci vor rămâne fideli acestei perspective, în orice situație”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în cadrul aceluiași comunicat. Totodată, acesta a reiterat opinia autorităților de la Moscova că toate forțele militare străine „prezente în mod ilegal” pe teritoriul Siriei, ar trebui să plece.

Citește și: Fostă deținută politic îl SPULBERĂ pe Mihai Șora: Îmi este scârbă! Este înfiorător!

Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că țara sa va lansa o operațiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria de la granița cu Turcia. În acest context, Statele Unite au anunțat că nu vor să fie implicate în operațiunea militară pornită de Turcia.