Siria anunță că intră în RĂZBOI cu Turcia, după ce Ankara a bombardat-o în nord: 'Vom apăra teritoriul sirian, nu vom accepta ocuparea'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 08-10-2019 18:58

Administraţia Bashar al-Assad a avertizat, marţi, Turcia că nu va permite atacarea teritoriului sirian, cerându-le grupurilor insurgente kurde să se alăture serviciilor de securitate siriene.

"Vom apăra teritoriul sirian, nu vom accepta ocuparea teritoriului sirian", a declarat Faisal al-Miqdad, adjunct al ministrului sirian de Externe, citat de cotidianul Al-Watan şi de site-ul Tagesschau.de.

Citește și: Dezvăluire scandaloasă. Copilul din România, închiriat unui neamț, pentru a fi abuzat sexual

Oficialul sirian a îndemnat grupurile insurgente kurde "să nu se arunce singure în groapă", ci să se alieze cu armata siriană în conflictul cu Turcia, informează mediafax.ro.

Administraţia SUA a decis retragerea trupelor din nordul Siriei în contextul ofensivei militare a Turciei împotriva grupurilor insurgente kurde.

Citește și: SENZAȚIONAL! Legăturile președintelui Iohannis cu CARNAGIUL din Ialomița

Organizaţia insurgentă kurdă Forţele Democratice Siriene (SDF) a acuzat Statele Unite de renegarea unui aliat, avertizând că decizia va avea un "impact negativ major" asupra operaţiunilor comune contra reţelei teroriste Stat Islamic.